Namen van Beuve, Bevis, Beufves en Buevijn

Created on 11 January 2024

De onderstaande pdf bevat de eigennamen en plaatsnamen zoals die in de Anglo-Normandische, Engelse, de Middelfranse versteksten, de Franse prozaroman en de Nederlandse prozaroman voorkomen. De lijst baseert zich op de registers van vijf edities. Dat betekent dat fouten en omissies in die overzichten ook in dit overzicht doorwerken. Hoewel de lijsten in principe chronologisch geordend zijn van oud naar jong wordt de volgorde waarin de namen voorkomen bepaald door het voorkomen en de schrijfwijze in Buevijn van Austoen.

In this pdf all names from the Indexes of the following editions are gathered and somewhat alphabetical ordered:

Beuve de Hamptone. Chanson de geste anglo-normande de la fin du XIIe siècle. Edition bilingue. Publication, traduction, présentation et notes par Jean-Pierre Martin. Paris 2014.

Sir Bevis of Hampton. Ed. Jennifer Fellows. Oxford 2017. 2 Vol.

Der festländische Bueve de Hantone. Hg. Albert Stimming Fassung II, Band 1 Text; Band 2 Einleitung, Anmerkungen und Namenverzeichnis, Glossar. Dresden 1918.

Beufves de Hantonne. Version en prose (Edition Vérard). Présentée et transcrite par Marie-Madeleine Ival. Aix en Provence / Marseille 1984.

Die historie van Buevijn van Austoen. Met een inleiding en annotaties uitgegeven door Piet Franssen & Rob Resoort. Gent 2023.

Names

No comments yet